Awet Muda Di Usia 40-an Supaya Tubuh Tidak Cepat ‘Expired’

Kata orang ‘life begin at 40’ tapi jangan pula bila dah capai usia 40-an..kulit mula berkedut, memanjang sakit otot dan sakit sana sini, rambut pula mula beruban, jalan sikit dah mengah dan penat. Dah tu macam mana ni? Kalau boleh kita ni walau usia 40 tahun pun nak je orang cakap kita usia macam 20-an, bukan takat kulit je cantik malah nak kesihatan yang baik supaya senang nak beribadat. Ini tak, nak rukuk atau duduk antara 2 sujud pun dah lenguh kemain kaki. Nak jalan kaki ke masjid yang 500 meter pun tak berapa nak larat. Janganlah bagi tubuh kita ‘EXPIRED’ cepat sangat.

Bab nak sihat dan awet muda ni tak kira golongan samaada lelaki atau wanita semuanya sama penting nak kesihatan fizikal supaya mampu beroleh kesihatan rohani. Jom Ketahui Makanan Untuk Awet Muda Sokmo!

Awet Muda Di Usia Emas

Fenomena Wanita Berusia

Biasanya wanita yang memasuki usia emas atau pertengahan usia 40-an akan mengalami fenomena masalah dalaman wanita berusia, yang mana pada waktu ini wanita tidak akan datang haid dan kilang telur untuk proses hamil tidak mampu hamil lagi. Malah, dengan peningkatan usia ini menyebabkan kesan seperti sakit tumit, sengal sendi, kedutan, penuaan serta ketidakselesaan pada tubuh.

Malah, kekerapan melahirkan anak serta kekurangan kalsium semasa di peringkat awal bakal mengundang kesakitan otot, kebas-kebas pinggang serta kencing tidak lawas.

Cegah Awal Dengan Makanan Tinggi Antioksidan Iaitu Vivix!

Vivix adalah minuman pekat yang berwarna merah atau saya panggil ‘Sirap VVIP’ yang mengandungi bahan-bahan asli anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang Kaya Resveratrol yang bersifat anti-oksida, melambatkan proses penuaan (anti-penuaan), anti-inflamasi dan anti kanser. Ketahui Ramuan Hebat Dalam Vivix!

Resveratrol adalah kumpulan tumbuhan yang mengandungi polyphenols. Resveratrol mempunyai antioksida, memelihara badan melawan sebarang kerosakan yang berkaitan dengan kanser dan penyakit jantung.

Vivix merupakan supplemen anti penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat No 1 supplement makanan di Amerika.

Awet Muda

Bagaimana Vivix membantu melawan penuaan?

Antioksida dalam reseveratrol Vivix Shaklee melambatkan kitaran dan kematian sel, melambatkan proses penuaan dan membantu meningkatkan ketahanan antioksidan untuk kulit yang lebih sihat.

Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisme penuaan iaitu dengan cara :

1. Melindungi dan membaiki sellular DNA
2. Memberi impak positif kepada proses pengawalan genetik
3. Menggalakkan biogenesis ( pembentukan baru ) mitochondria
4. Melambatkan pembentukkan protin AGE ( Advanced Glycation End products )

Nak tahu bagaimana penuaan berlaku? Dan Bagaimana Vivix Mengatasinya?

4 Mekanisme Penuaan Pada Tahap Sellular

1. Kerosakan DNA

Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu ‘typo’ (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur. Ramuan vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

2. Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap selular.Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menyokong melambatkan penuaan tahap selular.

3. Pengeluaran tenaga yang kian menurun oleh sel-sel.

Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun.Ramuan vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitichondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4. Penimbunan Protein AGE

Penimbunan protein berlebihan AGE ( advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap selular yang akan menganggu keutuhan sel dan panjang umur.Ramuan vivix adalah 10x ganda lebih kuat dari resveretrol ( kandungan unik dalam buah anggur “muscadine”) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

Nak kekal awet muda jadi kena la bermula dari sekarang..betul tak? Belikan untuk mak ayah sekali supaya diaorang pun kekal sihat selalu. Jadi kita pun gembira tengok mak ayah sihat 🙂

Harga vivix RM475 sebotol..Eh tunggu dulu! Korang boleh beli dengan promosi set Healthy Living Package YES! Beli twin pack, dapat FREE ahli. Dah la beli dengan diskaun harga ahli, dapat lagi diskaun 5% dan dapat cash back bulan depan sebagai bonus.

vivix yes

 

Jika hati kata YES! Boleh hubungi saya :

Aniey Yusoff

sms/whatsapp : 013.777.3122

emel : aniey434@yahoo.com

COD : Setiawangsa, Sri Rampai, Wangsa Maju dan kawasan sekitar

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge