Bahaya Omega Guard Shaklee Kerana Menyebabkan Perut Dan Usus Bocor?

Kecoh seketika wall FB apabila sana sini orang duk sharekan tentang betapa BAHAYANYA amik Omega Guard jenama Shaklee kerana didakwa boleh menyebabkan perut dan usus bocor. Biar betul kau! Habis la anak aku makan omega ni! Macam mana? Dan ramai la pengguna mula panik dan gelabah puyuh. Gila tak panik, hasil demonstrasi mereka yang ‘pakar’ ni ke atas beberapa jenama minyak ikan ada minyak ikan yang tidak beri kesan pada cawan styrofom (polisterin) dan ada minyak ikan yang ‘makan’ cawan-cawan ni. Mengejutkan kerana Omega mencairkan cawan polisterin!

Macam tu ke tindakan Omega Guard dalam badan kita? Habis rosak dan bocor segala saluran pemakanan akibat Omega Guard.
Sanggupkah anda menghadapi ahli keluarga dan diri sendiri yg mengalami saluran pemakanan akibat makan Omega Guard?
Begitu sekali kesannya?

Ya, kalau perut dan usus anda dibuat daripada styrofoam, sila berhenti makan minyak ikan Shaklee sebelum anda kehilangan kedua-duanya. Tak ada perut macamana nak makan nasik?

Anak-anak KakNi sejak mereka berusia 1 tahun lebih dah jadi penggemar Omega guard. Alhamdulillah keempat-empat anak KakNi semuanya mampu telan omega siap berlumba makan sambil buat bunyi “pop” lagi. Sebab ramai ibu-ibu yang nak beri anak mereka omega tapi anak masing-masing tak tau nak telan macam mana hihihi..

Kalaulah betul seperti yang didakwa oleh beberapa “pakar’ eksperimen yang menyatakan omega Shaklee bahaya gamaknya anak-anak KakNi yang mendapat kesan dahulu. Tetapi alhamdulillah sampai sekarang dah hampir 5 tahun makan omega, mereka memiliki kesihatan yang lebih baik dan kakak sulung lebih baik dari asmanya.

Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee ialah minyak ikan berkepekatan tinggi yang bergred farmaseutikal. Untuk mendapatkan gred sebegini, minyak ikan mesti terdiri dari lebih 80% omega-3. Untuk mendapatkan minyak ikan tulen sebegini, minyak ikan di Shaklee menjalani proses ‘molecular distillation‘ untuk membuang segala bahan logam yang ada dalam ikan seperti merkuri, PCB, racun dan sebagainya. Proses ini membuang ‘tulang belakang glyecerol’ dalam minyak ikan dan terhasillah minyak ikan dalam bentuk ethyl ester yang sangat pekat kandungan omega-3 nya.

Minyak ikan dlm bentuk ethyl ester adalah yang terbaik dan bergred tinggi (farmaseutical grade) dan ia melarutkan cawan polisterin yg sama chemical polarity dengannya. Seperti gula larut dalam air yang sama chemical polarity-nya, cawan polisterin juga larut dalam omega-3 yang berkepekatan tinggi.

Keistimewaan Minyak Ikan Shaklee

Jangan tersalah pilih minyak ikan yang bertoksik atau pun yang mempunyai kandungan omega-3 yang sedikit. Buat pembelian dengan bijak dengan memilih Omega Guard. Beli secara online? Hanya klik di link esell di bawah :

Pengedar Shaklee Wangsa Maju Keramat AU

Dengan pembelian sebarang produk dari KakNi korang berhak untuk mendapatkan konsultasi eksklusif dari KakNi jadi jangan lupa hubungi seperti detail berikut ye :

Aniey Yusoff

ID : 887558

Sms/Whatsapp : 0137773122

COD : Wangsa Maju Keramat AU

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge