Kelebihan Bisness Untuk Mak-mak Macam Kami Tanpa Perlu Tinggalkan Anak-anak

Sabtu lepas 1 Ogos saya menghadirkan diri untuk kelas ilmu anjuran group bisness upline iaitu iReach di Branch Shaklee Sri Rampai. Baru nak tulis entry sebab gambar-gambar semua baru upload hihi.. Buat bisness apapun sesi menuntut ilmu wajib ada ye kan? Barulah jadi usahawan yang berilmu 🙂

IMG_3593

Dulu-dulu sebelum join apa-apa bisness benda paling tak suka nak buat ialah bila kena keluar malam-malam jumpa upline, downline, setiap hari kena gi meeting, pergi event pulak anak-anak tak boleh bawak (banyak sangat dengar pengalaman kawan-kawan kan..tapi memang betul ada yang macam ni kan?) Saya ada seorang kawan yang selalu kena paksa keluar malam oleh upline dia dan naik kereta sama-sama untuk meeting, last-last suaminya tak izinkan dia buat bisness tu. Nak join bisness pun kena pandai-pandai pilih jugak kan.

Bersama Leader iReach

Lain pulak dengan bisness mak-mak macam kami ni..eh kaum bapa-bapa pun ada jugak tapi sebab golongan mak-mak memang ramai kan hihi. Pegi event apa-apa pun angkut semua anak-anak sekali tak pernah tinggal dan coaching kami pun banyak online dan tak ada keperluan kena keluar saja-saja jumpa upline sampai tengah-tengah malam. Sampai ada speaker jemputan siap cakap kalau ada event dengan Shaklee mesti riuh macam taska hihi…

iReach Majlis Ilmu

Tapi sesekali nak jumpa offline dalam majlis ilmu macam ni apalah salahnya kan. Kutip-kutip aura leader-leader yang selalu bersemangat nak curahkan ilmu diaorang pada anak-anak didik macam kami ni. Sesi kali ni speaker jemputan adalah Mr.Kelmen Ooi iaitu Vice President Shaklee Malaysia. Memang penuh semangat orangnya dan pandai ambil hati kami sampai asyik ketawa je kitaorang dengan lawak bersahaja dia.

Kelmen Ooi

Mr.Kelmen Ooi

Majlis ilmu kali ni pulak berkisarkan tentang bagaimana nak bina kejayaan dalam Shaklee melalui program YES (Young Intreprenuer System). Matlamat utama program ini adalah untuk nak membantu seramai mungkin mereka-mereka diluar nak bina pendapatan sampingan dan miliki masa depan yang cerah bersama Shaklee.

Bisness ini adalah bisness membantu orang jadi kami ni kena lah rajin berkongsi tentang apa jua kebaikannya yang bermanfaat untuk semua orang 🙂

Majlis Ilmu iReach

 

Untuk golongan mak-mak macam kami ni yang tercari-cari bisness online sampingan tanpa perlu nak tinggalkan anak-anak atau keluar rumah tak tentu masa memang pilihan bijak dengan berbisness macam kami 🙂 Semuanya di hujung jari sahaja asalkan rajin dan penuh semangat tanpa putus asa.

Kalau berminat untuk tahu apa kelebihan lagi dan ingin sertai kami, boleh saja hubungi saya :

Aniey Yusoff

sms/whatsapp : 013.777.3122

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge