Makan Vitamin C Nak Hilang Jerawat Tapi Makin Banyak Pulak Dah Jerawat Keluar!

Haihh la..memang nasib badan. Ada ke orang amik nak bagi hilangkan jerawat, putihkan kulit tapi makinn banyakk pulak jerawat keluar! Antara rungutan biasa customer-customer terutama customer yang makan vitamin tapi si penjual buat dek dan tak amik tahu tentang keadaan customer setelah makan vitamin. Lepas tangan macam tu saja tanpa sebarang konsultation selepas itu.

Vitamin C punca jerawat

Sebab tu korang kalau nak beli vitamin kena cari betul-betul pengedar-pengedar yang pro dan menawarkan konsultasi sebelum dan selepas membeli vitamin barula korang tak terkontang-kanting sorang kan? Lepas tu punyala duk meroyan kata produk tak bagus, tak berkesan dan apa-apa lagi..

Eh tapi memang betul pun situasi di atas ni. Jerawat banyak keluar, sakit kepala, dahaga, macam nak demam dan macam-macam lagi la. Nak tahu kenapa semua ini terjadi?

Healing Crisis atau Krisis Penyembuhan

Sesetengah orang akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil supplemen dietary. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit, tetapi sebenarnya tidak. Ianya adalah tindak balas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplemen, krisis pemulihan terjadi.

Sewaktu jangka masa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari. Walaubagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih.

Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun di dalam tubuh kita untuk jangka masa yang lama. Antara penyumbang toksin seperti sisa-sisa makanan berkimia, berlemak dan stress ditambah pula dengan diet tak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Supplement dietary membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.

Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut kembung, lapar), cirit-birit, kahak berlebihan, kencing keruh, terasa bahang, berpeluh dan lain-lain. Simptom-simptom ini berbeza antara individu dan akan berlalu 1 hingga 2 minggu.

Apa perlu buat? Diwaktu jangkamasa krisis pemulihan ini, minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya dan makan lebih sayuran dan buahan. Fahami simptom pemulihan ini dan pasti mudah anda lalui fasa ini.

Nak beli vitamin C yang super best itu?

Whatsapp/Telegram 013.777.3122

FREE konsultasi sebelum dan selepas!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge