Cerita Orang Darah Tinggi Berjaya Bebas Dari Hipertensi

Bila tengok saudara Fahmy ni sharing kisah beliau teringat kisah ibu saudara saya yang dah berpuluh tahun ada darah tinggi. Pening, nak pitam sama la dengan En. Fahmy ni. Salute dengan En. Fahmy yang mengambil langkah awal untuk keluar dari masalah dia dan alhamdulillah dia berjaya. Terbayang kalau kita di tempat isterinya dengan anak-anak yang masih kecil. Teramat risau sekiranya terjadi perkara yang tidak diingini. Maklum sahaja darah tinggi adalah pembunuh senyap no.2 selepas sakit jantung.

Digelar juga sebagai pembunuh senyap kerana tiada simptom spesifik untuk tekanan darah tinggi. Seseorang pesakit boleh menghidap penyakit ini bertahun-tahun lamanya tanpa disedari dan mungkin hanya tahu apabila wujudnya komplikasi terhadap organ penting seperti jantung dan buah pinggang.

Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

Makcik saya yang berjaya normalkan tekanan darah tinggi setelah berpuluh tahun menghidapinya benar2 mengharukan saya sebab dapat membantu satu-satunya insan tersayang selepas pemergian ibu. Saya amat bersyukur sangat2 kerana Allah memberi kesembuhanNya melalui shaklee.

Kenapa sebenarnya penghidap darah tinggi perlu bebas dari penyakit ini lebih awal? Pernah dengar kan istilah penyakit 3 serangkai? Penyakit jantung, kencing manis dan buah pinggang

image

Risiko Terhadap Penghidap Tekanan Darah Tinggi

Tekanan darah tinggi yang tidak terkawal boleh menyebabkan komplikasi serius terhadap organ utama seperti buah pinggang, jantung dan otak.

Serangan jantung, strok, kegagalan buah pinggang, pendarahan pada selaput bening mata (retina) adalah antara kesan jangka masa panjang yang penghidap akan alami jika tidak mengambil langkah pencegahan dan rawatan yang wajar.

Lindungi insan-insan tersayang anda dari penyakit merbahaya ini. Demi masa depan yang lebih bahagia bersama keluarga. Sapa lagi yang ingin membahagiakan insan tersayang mereka dengan bebas dari penyakit tekanan darah tinggi boleh berhubung dengan :

AnieyYusoff ~ ibu3A (013.777.3122)

Salam sayang

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge