Harga Vivix Mahal? Ketahui Rahsia Kenapa Berduyun Orang Membelinya

Sebut saje vivix memang terbayang kemasyuran dan kepopularannya. Bahkan ia menjadi satu fenomena antara supplement semulajadi terbaik yang dicari-cari oleh mereka yang sangat pentingkan kesihatan luar dan dalam secara meyeluruh.

Vivix merupakan supplement antipenuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat No.1 supplement makanan di Amerika.

Ramuan Hebat Dalam Sirap "Ajaib'

Ramuan Hebat Dalam Sirap “Ajaib’

 

Mari saya kenalkan 4 Ramuan Semulajadi Yang Hebat Di Dalam Sebotol Vivix

1. Muscadine Grape (Anggur Muskat)

Besar Sungguh Anggur ni kan

Besar Sungguh Anggur ni kan

Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih dari satu kromosom, Ia adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksian. Anggur muskat dan bijinya adalah sumber terbaik antioksidan dan ciri anti radang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji.

Dengan saiz sebesar sebiji bola golf, anggur ini telah dibuktikan mengandungi lebih satu kromosom di mana para saintis mempercayai muscadine grape merupakan satu-satunya anggur yang dapat mengukuhkan profil dan mekanisme polyphenolnya. Muscadine grape ini sangat kaya dengan sumber resveratrol, dan mempunyai kuasa anti-oksidan 40x lebih tinggi. Asid gallic, catechin dan epicatechin adalah phenolik yang banyak terdapat pada biji manakala asid ellagic, nyricetin, quercetin, kaempferol dan trans-resveratrol adalah phenolik yang terdapat banyak pada kulit buahan.

2. Purple Carrot (Lobak Ungu)

Lobak Ungu

Lobak Ungu

Purple carrot merupakan tumbuhan yang tumbuh liar di Afghanistan sejak 5000 tahun dulu. Ia adalah sumber terbaik Vitamin A dimana ia turut mengandungi phytokimia termasuk karotenoid, phenolik, polyacetylenes, isokumarin dan juga sesquiterpens.

Anthocyanins iaitu sejenis antioksidan utama di dalam purple carrot yang memberi warna ungu-kuning dan ungu-oren. Kandungan anthocyanins di dalam carrot ungu-kuning adalah pada kadar tertinggi berbanding carrot ungu-oren. Anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi sebagai anti-oksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan juga anti-karsinogen. Selain itu, ia turut menunjukkan kesan positif pada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang berkebolehan untuk mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Asid klorogenik merupakan antioksidan yang paling banyak terdapat di dalam semua jenis carrot. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang selalu dikaitkan dengan pengambilan kopi.

3. Elderberry (Sambucus Nigra)

Elderberry

Elderberry

Elderberry merupakan sejenis tumbuhan yang tumbuh di kawasan lembap di serata Eropah dan Amerika Utara. Ia mengandungi sumber anthocyanins yang tiga kali ganda lebih hebat dan baik berbanding karotenoid. Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang dan dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.

Elderberry juga turut memiliki flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat yang berupaya mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.  Selain itu kandungan Vitamin A, B dan C serta nutrien lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin turut memberi manfaat kesihatan yang baik. Kesemua ekstrak yang didapati daripada elderberry ini berperanan dalam menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu, jangkitan yis, asma, batuk, sesak dada dan juga diabetes.

Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL dimana oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular. Elderberry yang berfungsi sebagai antibiotik semulajadi turut mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman

4. Polygonum Cuspidatum

Polygonum_cuspidatum_plant

Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang berasal dari asia dan banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Ia merupakan sumber komersial resveratrol yang juga terdapat di dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah dimana terdapat lebih 3000 kajian yang telah dijalankan berkaitan tentang resveratrol ini.

Hasil ujian klinikal makmal menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet sukan dan mengurangkan berat badan.

Mengenali bahan ramuan vivix ini membuatkan lidah dan hati menyebut Subhanallah! Hebatnya tumbuhan semulajadi ciptaan Allah sehingga mampu dijadikan penawar kepada penyakit dan pencegahan penyakit. Nah! inilah rahsia besar kenapa vivix menjadi rebutan ramai sehingga terjual lebih dari sejuta botol! Ia adalah Rahsia Awet Muda

vivixNak jadi antara pelanggan vivix yang dah berjuta? Inilah peluang korang sebab Julai 2015 adalah bulan Promosi Vivix! Melalui 2 botol pembelian vivix korang dapat jadi ahli FREE! Dan dapat cash bonus bulan depan!

Special untuk korang yang ingin tampil awet muda,

Aniey Yusoff

sms/whatsapp :013.777.312

COD : Setiawangsa, Sri Rampai, Wangsa Maju dan kawasan sekitar

 

You may also like...

2 Responses

  1. Farrah MF says:

    Hebat betul vivix ni ye 🙂
    Farrah MF recently posted…Wordless Wednesday – My Craft PunchesMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge