Mereka Ini Berjaya Berhenti Merokok Dengan Cara Luar Biasa!

Sebut sahaja merokok semua orang tahu bahawa merokok itu tidak bagus untuk kesihatan tetapi ia sekarang seolah-olah sudah menjadi satu budaya pada masayarakat kita sekarang. Namun, belum terlambat untuk BERHENTI! Sekiranya korang memang ada niat untuk berhenti merokok atau anda adalah seorang isteri yang ingin membantu suami berhenti merokok atau mungkin juga seorang ibu yang ingin anak mereka berhenti merokok maka teruskan membaca sehingga habis.

Berhenti Merokok

Apakah Cara Biasa Kebanyakkan Mereka Berhenti Merokok?

1. Azam Dan Niat Yang Kuat!

Ya! hanya mereka yang kuat semangat sahaja mampu melalui fasa ini dengan berjaya. Lakukannya demi untuk orang-orang yang tersayang dan juga demi diri sendiri. Tentu sahaja kita tidak ingin meninggalkan orang tersayang hanya sebab kesan buruk merokok.

2. Beritahu Keluarga Dan Rakan Mengenai Hasrat Kita

Tujuannya ialah supaya mereka dapat memberikan sokongan pada di saat korang rasa tidak mampu untuk lakukannya. Di saat korang terlupa mereka akan mengingatkan bahawa anda sudah tidak merokok lagi.

3. Bergaul Dengan Mereka Yang Tidak Merokok

Lagi bagus sekiranya anda dapat meramaikan kawan di kalangan mereka yang tidak merokok supaya korang tidak rasa tercabar dan dapat melupakan rokok.

4. Alihkan perhatian Dengan Hobi Dan Terapi Baru

Sibukkan diri dengan melakukan hobi baru yang anda gemari seperti bersukan, berkebun, melakukan aktiviti lasak dan lain-lain aktiviti yang dapat melarikan fokus pada rokok. Lakukan dengan penuh rasa minat bersama ahli keluarga atau sahabat.

5. Minum Banyak Air

Amalkan meminum banyak air kerana air berfungsi membuang toksin-toksin yang ada dalam badan.

6. Nasihat Dan Kaunseling

Sesekali dapatkan nasihat dan kaunseling dari mereka yang arif tentang bahaya merokok

7. Berdoa

Banyakkan berdoa padaNya agar dipermudahkan urusan korang untuk tidak lagi merokok dan mahu sihat tanpa kesan bahaya merokok.

Selami Pengakuan Mereka :

Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya

Testimoni #1

IMG-20140701-WA0010

Testimoni #2

testimoni vivix rokok 1

Testimoni #3

Testimoni Vivix 2Testimoni #4

Testimoni Vivix

 

Apakah Cara Mereka Berhenti Merokok?

Khasiat+Vivix+Shaklee

Kesemua mereka mengamalkan Vivix Shaklee! Vivix satu-satunya supplement yang bertindak terus ke dalam DNA. Ia membaiki sel-sel yang rosak di peringkat DNA lagi dan menghasilkan sel-sel yang sihat. Di sinilah para perokok mendapat manfaat kesihatan. Jom kita tengok apa kesan merokok pada DNA kita.

Banyak kajian dilakukan menunjukkan bahawa merokok merosakkan sel DNA badan kita. Setiap sel kita mengandungi DNA. DNA merupakan bahan asas menentukan sel-sel terbentuk dengan sihat. Jika DNA rosak, maka sel-sel pun rosak. Akibatnya, akan berlaku mutasi DNA. Sel-sel yang mengandungi DNA mutasi akan membentuk kanser atau penyakit-penyakit lain. Rokok mengandungi nikotin. Nikotin merupakan salah satu bahan toksik di dalam rokok yang menyebabkan ketagihan. Nikotin adalah salah satu radikal bebas yang boleh merosakkan DNA di dalam badan.

sumber-radikal-bebas1

kesan-radikal-bebas-pada-DNA

Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Bagaimana Vivix Bertindak

Memperbaiki tenaga sel.

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga dan menurunkan fungsi sel. Dengan pengambilan vivix ia dapat mengembalikan tenaga dan meningkatkan fungsi sel.

Vivix Kaya Dengan Resveratrol

Resveratrol merupakan sejenis Anti-Oksida yang terdapat dalam buah anggur. Anti-Oksida sangat penting untuk mengelakkan sel badan daripada ‘berkarat’.

Mengikut kajial klinikal, Resveratrol sangat penting untuk memelihara DNA sel yang rosak akibat radikal bebas. Radikal bebas merupakan atom yang tidak stabil yang terhasil disebabkan pencemaran, cahaya matahari dan pembakaran lemak dalam badan. Ianya boleh menyebabkan pelbagai penyakit termasuk kanser dan sakit jantung.

Resveratrol banyak terdapat di dalam buah anggur, paling banyak pada kulit buah anggur. Ia asalnya berfungsi untuk mengelakkan buah anggur daripada diserang kulat atau fungus. Dalam banyak-banyak spesies buah anggur, buah anggur jenis muscadine adalah anggur yang mempunyai tahap resveratrol paling tinggi.

 

vivix sel

Kalau korang betul-betul tekad untuk berhenti merokok amalkanlah semua cara di atas ini dan sebaiknya amalkanlah vivix kerana ia terbukti secara klinikal melalui beribu-ribu penyelidikan oleh saintis bahawa ia adalah supplement terbaik di dunia yang mampu membaiki sel di peringkat DNA! Setelah lama menghimpun toksin dan radikal bebas maka kini adalah masa untuk memperbaikinya sebelum terlambat.

Hubungi saya untuk mengetahui bagaimana ingin mendapatkan Vivix dengan FREE keahlian!

Aniey Yusoff

SMS/Whatsapp : 013.777.3122

emel : aniey434@yahoo.com

COD : Setiawangsa, Sri Rampai, Wangsa Maju

 

You may also like...

6 Responses

 1. yang penting niat yang kuat ya mba 🙂

 2. aRz MoHa says:

  Perlu ada kesungguhan dan niat yang. Betul
  aRz MoHa recently posted…Senarai Pemenang Giveaway EFG Mega Raya 2015My Profile

 3. cheq eem says:

  alhamdulillah.. suami saya sekarang nie dah 2 tahun lebih dia berhenti merokok… gara-gara saya bagi dia makan supplement shaklee…. ekekeke… tapi bukan vivix lah… dia makan vitamin e dan vitamin C… 🙂
  cheq eem recently posted…Notis Penghantaran Produk Shaklee Semasa Perayaan Hari RayaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge