Panduan Pesakit Gout : 6 Langkah Kurangkan Gout

Apabila tiba-tiba sendi ibu jari kaki menjadi bengkak, kemerahan, nyilu, terasa sakit dan berdenyut ia mungkin petanda anda menghidap gout. Mungkin anda boleh baca di Awas! Bahaya Gout untuk ketahui lebih lanjut tentang simptom dan bahaya gout.

image

 

1. Kekalkan Hidrasi

Badan manusia memerlukan air untuk mengepam toksin dalam badan dan membawa nutrien kepada sel tubuh. Bagi pesakit gout, asid urik yang berlebihan akan membina sendi yang menyebabkan serangan penyakit itu dikumuhkan dalam air kencing. Jadi, apabila tubuh terhidrat, ia mampu mengusir asid urik dengan kerap kencing supaya ia tidak akan terkumpul di dalam sendi.

2. Elakkan Dari Membeli Ubat Gout Di Kaunter

Ada beberapa jenis ubat-ubatan gout yang perlu dielakkan. Paling lazim dijual ialah aspirin dan diuretik iaitu ubat membantu membuang air dari badan.  Aspirin dikesan boleh menyebabkan paras asid urik dalam badan menjadi tinggi dan menyebabkan lebih banyak serangan gout. Diuretik pula berfungsi membuang air daripada badan.

3. Makan Secara Sihat

Makan dengan betul, minum banyak air kerana ia sangat penting untuk pesakit gout. Kurangkan makanan yang mengandungi pudina kerana bahan itu dipecahkan oleh badan sekaligus menyebabkan tahap asid urik meningkat.

4. Mengekalkan Berat Badan

Antara perkara penting bagi pesakit gout ialah mengekalkan berat badan. Jika gagal, ia menyebabkan jumlah asid urik dalam badan juga meningkat.

5. Rehat

Tidur antara cara pemulihan terbaik untuk tubuh. Rehat yang mencukupi adalah penting bagi penyakit gout kerana apabila tekanan meningkat ia akan membawa kepada lebih banyak serangan penyakit itu.

6. Pengambilan Set Gout Shaklee

image

Set ini berfungsi memberi kelegaan pada sendi. Mengekalkan hidrasi tubuh. Menyingkirkan toksin dalam badan dan membantu merehatkan otot

Alfalfa Complex

Membantu menyingkirkan toksin dalam badan secara semulajadi. Anda juga perlu minum air masak dalam kuantiti yang banyak bagi membantu proses ini berlaku dengan lancar.
Maksimum pengambilan adalah 10 biji sehari.
330 biji : RM 53.75
700 biji : RM 97.50

Omega Guard

Penting untuk mengelakkan inflamation pada sendi-sendi pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak itu menjadi semakin teruk.
1-2 biji sekali makan sekali sehari.
90 biji : RM 136.00

Performance Drink

Memastikan tubuh pesakit mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehydrate. Memberikan tenaga serta-merta yang berkekalan serta merangsang penghidratan optimum.
3 sudu besar sekali bancuh. Ambil sebelum dan semasa bekerja.
539g : RM 82.50

Ostematrik

Memberi keselesaan kepada sendi dan otot

120 biji : RM61

Disamping mengelakkan makanan yang tinggi purina. Pengambilan makanan tambahan untuk sel-sel yang sihat banyak membantu mengurangkan kesakitan akibat gout.

Dapatkan set ini hari ini bagi mengelak anda menderita bengkak kaki dan menyukarkan untuk berjalan.

Hubungi :

Aniey Yusoff

SMS/whatsapp 013.777.3122

emel : aniey434@yahoo.com

COD : Setiawangsa, Sri Rampai, Wangsa Maju dan kawasan sekitar

You may also like...

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge