Rahsia Untuk Mendapatkan Kulit Yang Lembab Dan Gebu Supaya Keyakinan Diri Bertambah

Setiap yang bernama wanita sudah pasti mengimpikan kulit yang cantik, gebu, mulus dan berseri-seri. Faktor utama wanita mengimpikan kulit yang cantik ialah hilangnya keyakinan diri di saat memiliki kulit wajah yang kusam dan berjerawat. Sampaikan rasa nak jumpa orang pun malu. Sampai bila nak bergantung harap pada penempekan mekap semata-mata kan?

Dengan kecanggihan teknologi pada hari ini terdapat banyak cara mudah untuk kita kelihatan lebih cantik. Di Shaklee, Set Radiant 4 diperkenalkan sebagai penyelesaian kepada masalah kesihatan kulit. Radiant 4 bertindak mengekalkan kesihatan dari dalam untuk kulit lebih cerah, mulus dan berseri. Dan inilah rahsia pengguna Shaklee yang berjaya kekalkan kulit yang halus dan berseri-seri.

Kulit adalah cerminan kepada kesihatan dalaman kita. Penjagaan dalaman diri adalah sama penting dengan pemilihan barangan penjagaan kulit terbaik untuk wajah. Apa yang kita makan seharian memainkan peranan penting untuk kesihatan kulit. Pengambilan nutrien yang betul bukan hanya menyerlah kecantikan semulajadi malah menjadikan kulit lebih berseri, sihat dan tampak lebih muda.

4 Nutrien Penting Untuk Kulit Yang Lebih Berseri Dari Dalam

  1. Kulit Lebih ANJAL dengan Kolagen 

Kolagen berfungsi untuk menganjalkan kulit dan memastikan tisu-tisu kekal bercantum. Kolagen banyak ditemui di dalam kulit dan kulit kita mampu menghasilkan kolagen sendiri tetapi secara semulajadinya pengeluaran kolagen akan berkurangan dengan peningkatan umur, dan ini menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis-garis halus mula kelihatan.

Jadi, pengambilan kolagen amat digalakkan untuk kulit yang lebih anjal, gebu dan tegang serta membantu mengurangkan parut dan kedutan.

2. Protien Untuk MEMBINA Kulit Yang Sihat

Tubuh kita tidak boleh mnegeluarkan protien secara semulajadi, oleh itu kita perlu mengambilnya melalui pemakanan harian. Pengambilan protien yang berkualiti penting untuk menghasilkan sel kulit yang sihat, memperbaiki dan menghasilkan sel serta tisu baru. Ia juga terlibat dalam pengeluaran hormon yang sihat dan enzim yang penting untuk kulit.

Protien menghasilkan asid amino penting untuk fungsi optimum kulit dan menyokong penghasilan glutation yang membantu melindungi sel kulit akibat daripada kerosakan sinaran matahari.

 3. PERLINDUNGAN Antioksida Dengan Vitamin C

Vitamin C bertindak sebagai antioksida yang meneutralkan kerosakan oleh radikal bebas. Ia juga memberikan banyak manfaat kepada tubuh seperti memberikan keupayaan kulit menyembuh secara semulajadi. Secara tidak langsung pengambilan vitamin C secara konsisten dapat mengurangkan kedutan, meredakan kulit kering dan kulit kasar di samping menyokong penghasilan kolagen dan kulit baru untuk kulit yang lebih sihat.

4. Kekalkan KELEMBAPAN Kulit Dengan GLA

Digelar sebagai asid lemak untuk awet muda, asid gamma-linolenik (GLA) merupakan asid lemak omega-6 yang merupakan sebahagian daripada lipid kulit untuk kulit kekal sihat. Ianya penting bagi sel kulit untuk kekal lembab dan kuat serta membantu meningkatkan keupayaan fungsi kulit.

Selain menjadi agen awet muda, ia juga dapat membantu mengurangkan kegatalan (iritasi) dan pengelupasan kulit. GLA juga dapat mengekalkan kelembapan dan menghalang keradangan untuk kulit kelihatan lebih berseri.

Bertindak dengan 4 cara iaitu :

  • MengANJAL
  • MemBINA
  • MeLINDUNGI
  • MeLEMBAB

Set ini adalah penyelesaian kepada masalah kurang keyakinan diri yang membelenggu wanita yang ada masalah kulit. Jadi set ini harus dimiliki oleh setiap wanita yang dambakan kecantikan dengan cara yang selamat.

Untuk pembelian secara online hanya klik di link esell di bawah ini sahaja :

Pengedar Shaklee Wangsa Maju Keramat AU

 

Atau untuk mendapatkan konsultasi eksklusif hubungi KakNi seperti detail berikut :

Aniey Yusoff

ID : 887558

Sms/Whatsapp : 0137773122

COD : Wangsa Maju Keramat AU

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge